The Wire

De politieserie The Wire is één van de meest gewaardeerde Crime TV series van dit moment. De serie krijgt een 9.5 als cijfer op IMDB.com met meer dan 68000 stemmers. De afleveringen zijn niet snel / vol met actie maar wel realistisch. De serie heeft erg veel diepgang en je raakt als kijker echt betrokken bij zowel de criminelen als ook bij de politieagenten.

De verhalen (5 seizoenen) spelen zich af in Baltimore USA en richten zich voornamelijk op de drugs gerelateerde criminaliteit. We zien hoe de bendes zich organiseren, hoe jongeren uit slechte wijken betrokken raken en hoe slim de leiders zijn van deze bendes. Maar tegelijk volgen we ook de politiek en de detectives / politie en wat zij allemaal doen om de boeven te vangen. En het is alles behalve oppervlakkig. Er is erg veel aandacht voor de details en zodoende is het erg realistisch allemaal.

Kortom… ben je fan van het genre? Dan moet je deze serie kijken. En geef het niet op na 1 aflevering. Bekijk er minimaal 3 en je zult zien dat je went aan het langzame tempo en helemaal meegaat in het verhaal!

Cast
De goede / niet criminele spelers

De slechterikken / criminelen

Dominic WestIdris ElbaAndre Royo

Posters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *